Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, съгласно който в четирите нови

...
Президентът на Русия Владимир Путин подписа указ, съгласно който в четирите нови
Коментари Харесай

Путин въведе военно положение в анексираните региони

Президентът на Русия Владимир Путин подписа декрет, според който в четирите нови района на страната се въвежда военно състояние.

Става дума за самообявилите се Донецка и Луганска национални републики и за Запорожка и Херсонска области, които от 30 септември са признати в състава на Руската федерация.

Съгласно настоящото съветско законодателство, президентът е задължен неотложно да уведоми Съвета на федерацията и Държавната дума за въведеното военно състояние.

Обяснявайки решението за въвеждане на военно състояние не на цялата територия на Русия, а единствено в посочените нови четири субекта на Руската федерация, Путин съобщи, че Украйна " отхвърля всевъзможни оферти за договаряния ". " Обстрелът продължава. Те изпращат диверсионни групи на нашата територия ", сподели Путин.

Досега Русия публично не е оповестила война на Украйна. Но точно при оповестена публично война съгласно съветския закон може да има цялостна готовност. Също по този начин при оповестена война съветската нуклеарна теория може да бъде приложена с опрощение " отбрана на суверенна територия ".

В речта си Путин спомена експлозията на Кримския мост, за която преди този момент Москва упрекна украинските специфични служби отпред с ръководителя на военното разузнаване на Украйна Кирило Буданов.
ТЕМА преди 4 часа 891 преди 8 часа 1715 преди 19 часа 3679
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР